×
Wie heeft mij geschapen? En waarom?Alles wijst op het bestaan van de Schepper

Wie heeft mij geschapen? En waarom?Alles wijst op het bestaan van de Schepper

Wie schiep de hemelen, de aarde en al het groots geschapene daarin, waarvan de omvang niet te bevatten is?

Wie heeft dit nauwkeurige en verfijnde systeem in de hemel en op aarde gemaakt?

Wie schiep de mens, gaf hem gehoor, gezichtsvermogen, verstand, en maakte hem in staat kennis te vergaren en de waarheid te begrijpen?

Hoe verklaar je dit nauwkeurige ontwerp in de organen van je lichaam en de lichamen van levende wezens? En wie heeft het prachtig gemaakt?

Hoe wordt deze grote kosmos gereguleerd en gestabiliseerd door zijn wetten die door de jaren heen zijn vastgesteld?

Wie stelde de systemen vast die deze wereld beheersen (leven en dood, voortplanting van levende wezens, dag en nacht, seizoensveranderingen, enz.)?

Heeft deze kosmos zichzelf geschapen? Kwam het uit het niets? Of ontstond het toevallig?

Waarom gelooft de mens in het bestaan van dingen die hij niet ziet? (zoals perceptie, verstand, ziel, emoties, en liefde) Is het niet omdat hij hun effecten ziet? Hoe kan de mens ontkennen dat er een Schepper is van dit grote universum terwijl hij de effecten van Zijn schepselen ziet en de sporen van Zijn genade?

Niemand zou accepteren als hem verteld wordt dat dit huis er is zonder dat iemand het heeft gebouwd! Of dat uit het niets is gemaakt! Dus, hoe kan een verstandig persoon geloven als iemand beweert dat dit immense universum er is zonder een Schepper? Hoe kan een verstandig persoon accepteren dat dit nauwkeurige beheer van het universum toeval is?

Allah, de Verhevene, zegt:(أَمۡ خُلِقُواْ مِنۡ غَيۡرِ شَيۡءٍ أَمۡ هُمُ ٱلۡخَٰلِقُونَ، أَمۡ خَلَقُواْ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضَۚ بَل لَّا يُوقِنُونَ). (Waren zij uit niets geschapen? Of zijn zij de scheppers? Of hebben zij de hemelen en de aarde geschapen? Nee, zij twijfelen aan het geloof).[52:32].

Allah, de Glorieuze en de Verhevene

Er is maar één Heer en hij is de Schepper, met vele prachtige namen en eigenschappen die Zijn volmaaktheid aanduiden. Enkele van Zijn namen zijn de Schepper, de Genadevolle, de Voorziener, de Edelmoedige, en "Allah," wat de bekendste naam is en betekent: de Enige die aanbidding verdient, zonder deelgenoten.

Allah de Verhevene zegt in de Koran ([1]):﴿قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ (Zeg: Hij is Allah, de Enige,* ٱللَّهُ ٱلصَّمَدُ *Allah, de Zichzelf Genoegzame.*لَمۡ یَلِدۡ وَلَمۡ یُولَدۡ *Hij heeft niet verwekt, noch is Hij verwekt,*وَلَمۡ یَكُن لَّهُۥ كُفُوًا أَحَدُۢ﴾ *En niemand is Hem in enig opzicht gelijk)[112: 1-4].

Allah, de Verhevene zegt:﴿اللَّهُ لا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ وَلا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ﴾ (Allah, er is geen god dan Hij, de Levende, de Zelfstandige. Sluimer noch slaap overmant Hem. Hem behoort toe wat er in de hemelen en op de aarde is. Wie kan bij Hem bemiddelen zonder Zijn toestemming? Hij weet wat er voor hen is en wat er achter hen is. Zij kunnen niets van Zijn kennis omvatten dan wat Hij wil. Zijn troon strekt zich uit over hemelen en aarde, en het waken over beide vermoeit Hem niet. En Hij is de Verhevene, de Grote)[2:255]

Kenmerken van de Heer, de Glorieuze en de Verhevene:

De Heer is Degene die de aarde heeft geschapen en onderworpen, geschikt voor Zijn schepselen. Hij schiep de hemelen en de grootsheid daarin. Hij regelde nauwgezet de zon, maan, nacht en dag, wat getuigt van Zijn grootheid.

De Heer heeft ons de lucht (zuurstof) gegeven, die we niet kunnen missen. Hij stuurt regen, onderwerpt zeeën en rivieren voor ons. Hij voorzag ons van voedsel in de baarmoeder, zonder enige kracht van onze kant. Hij liet ons bloed stromen in onze aderen en hield onze harten kloppen vanaf onze geboorte tot onze dood.

En Allah, de Verhevene, zegt:﴿وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ﴾ (En Allah heeft jullie voortgebracht uit de buiken van jullie moeders, terwijl jullie niets wisten. En Hij gaf jullie gehoor, gezichtsvermogen en harten, opdat jullie dankbaar zouden zijn)[16:78]

De aanbeden Heer moet noodzakelijkerwijs gekenmerkt worden door volmaakte eigenschappen.

Onze Schepper, heeft ons begaafde denkvermogens geschonken om Zijn grootsheid te begrijpen, en Hij heeft in ons een aangeboren neiging geplant ( natuurlijke aanleg) die getuigt van Zijn volmaaktheid en dat Hij niet tekort kan schieten.

De aanbidding moet exclusief aan Allah worden gericht, omdat Hij volmaakt is en de enige is die aanbidding verdient. Alles wat naast Hem wordt aanbeden is vals en onvolmaakt.

De aanbeden entiteit kan geen mens, afgod, boom of dier zijn!

Het is onwaardig voor een verstandig persoon om iets anders dan de Allerhoogste te aanbidden. Hoe kan iemand een schepsel aanbidden dat minder is dan de Schepper!

De Heer kan niet worden beschadigd door mensen, en niemand kan Hem kruisigen, martelen of vernederen!

De Heer is Degene die de schepping heeft geschapen, en de schepping bevindt zich in Zijn greep en onder Zijn heerschappij. Mensen kunnen Hem geen kwaad doen, en niemand kan Hem kruisigen, straffen of vernederen!

De Heer kan niet sterven!

De Heer vergeet nooit, slaapt nooit, eet geen voedsel en is geweldig. Hij kan geen vrouw of kinderen hebben. De Schepper heeft de eigenschappen van grootheid en kan nooit behoeftigheid of tekortkomingen hebben. Alle teksten die iets anders beweren dan Zijn grootheid en aan de profeten worden toegeschreven, zijn vervalste teksten en komen niet overeen met de ware openbaring die door Moessa, Issa en andere profeten, moge vrede op hen zijn, is gebracht.

Allah, de Verhevene, zegt:يَا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُبَابًا وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَإِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبَابُ شَيْئًا لَا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَالْمَطْلُوبُ (73) (O mensheid, er wordt een voorbeeld gegeven, luister ernaar. Voorwaar, degenen die jullie naast Allah aanroepen, kunnen zelfs geen vlieg scheppen, al zouden ze er gezamenlijk aan werken. En als de vlieg iets van hen zou wegnemen, zouden ze het niet kunnen terughalen. Hoe zwak is de zoeker en het gezochte) [73]مَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ (74) Zij hebben Allah niet op waarde geschat. Voorwaar, Allah is Sterk, Machtig [74][22: 73, 74].

Is het redelijk om te denken dat de Schepper ons zonder Openbaring zou achterlaten?

Is het redelijk om te geloven dat Allah al deze schepselen zonder een zinvol doel heeft geschapen en dat Hij ons zomaar heeft geschapen terwijl Hij de Alwijze en Alwetende is?

Is het redelijk om te denken dat Degene die ons met zoveel precisie en perfectie heeft geschapen, en alles in de hemelen en op aarde aan ons heeft onderworpen, ons zonder doel zou scheppen of ons zonder antwoord zou laten op de belangrijkste vragen die ons bezighouden, zoals: Waarom zijn we hier? Wat gebeurt er na de dood? Wat is het doel van onze schepping?

Allah heeft, zelfs, profeten gezonden om ons het doel van ons bestaan te laten kennen en wat Hij van ons verlangt!

Allah heeft de profeten gestuurd om ons te vertellen dat Hij alleen het recht heeft om aanbeden te worden. Ze leren ons hoe we Hem moeten aanbidden en geven ons Zijn geboden en verboden, en leren ons de nobele waarden waarmee, als we ze volgen, ons leven gevuld zal zijn met zegeningen en welvaart.

Allah heeft veel profeten gestuurd, zoals Noeh, Ibrahim, Moessa en Issa, en Hij heeft deze profeten tekenen en wonderen gegeven om hun waarachtigheid en goddelijke zending te bewijzen.

De laatste profeet is Mohammed (vrede zij met hem), en Allah heeft de Koran aan hem geopenbaard.

De profeten hebben ons duidelijk verteld dat dit leven een test is en dat het echte leven na de dood zal plaatsvinden.

Voor de gelovigen is het paradijs gereserveerd, voor degenen die alleen Allah aanbaden zonder deelgenoten, terwijl de Hel is voor degenen die naast Allah andere goden aanbaden of ontkenden dat een van de boodschappers van Allah gezonden was.

Allah ,de Verhevene, zegt:

يَابَنِي آدَمَ إِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ رُسُلٌ مِنْكُمْ يَقُصُّونَ عَلَيْكُمْ آيَاتِي فَمَنِ اتَّقَى وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (35) (O kinderen van Adam, als er gezanten vanuit jullie midden naar jullie komen, die Mijn tekenen aan jullie overbrengen, wie dan godvrezend is en zich rechtstreeks verbetert, zal geen vrees kennen, noch zal hij bedroefd zijn [35]وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَاسْتَكْبَرُوا عَنْهَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (36) Maar degenen die Onze tekenen verwerpen en zich er arrogant van afwenden - zij zijn de bewoners van het Vuur, waarin zij zullen vertoeven) [36][7 : 35,36].

De Verhevene zegt:﴿ أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ ﴾ (Denken jullie dat Wij jullie doelloos hebben geschapen en dat jullie niet tot Ons zullen worden teruggekeerd)[23:115].

De Heilige Koran

De Heilige Koran is het woord van Allah dat Hij heeft geopenbaard aan de laatste profeet, Mohammed. Het is het grootste wonder dat getuigt van de waarheid van zijn profetie, met juiste regelgevingen en waarachtige informatie. Allah heeft de ongelovigen uitgedaagd om zelfs met één hoofdstuk zoals de Koran te komen, maar zij waren niet in staat vanwege de schoonheid van zijn stijl en de verfijning van zijn woorden. De Koran bevat veel logische bewijzen en wetenschappelijke feiten die aantonen dat dit boek niet door mensen kan zijn gemaakt, maar het woord is van de Heer der mensheid, de Verhevene.

Waarom zijn er meerdere boodschappers?

Allah heeft sinds het begin der tijden boodschappers gezonden om de mensen op te roepen tot hun Heer, Zijn geboden en verboden aan hen over te brengen. Hun gezamenlijke boodschap was om alleen Allah, de Verhevene, te aanbidden. Telkens wanneer een gemeenschap afdwaalde van of afweek van wat hun boodschapper bracht, met betrekking tot het gebod om Allah te aanbidden, belastte Allah een andere boodschapper om de koers te corrigeren en de mensen terug te brengen naar de oorspronkelijke natuurlijke aanleg door de eenheid van Allah en Zijn gehoorzaamheid. Tot slot heeft Allah de reeks van boodschappers afgesloten met Mohammed (vrede zij met hem), die de tijdloze universele wet voor alle mensen tot de Dag des Oordeels heeft gebracht. Deze wet vervolmaakt en annuleert wat eraan voorafging, en Allah heeft voor deze wet en boodschap de eeuwigdurende voortgang tot de Dag des Oordeels gewaarborgd.

Daarom geloven wij, moslims - zoals Allah heeft bevolen - in alle boodschappers en de eerdere geschriften.

Allah, de Verhevene, zegt:﴿ءَامَنَ ٱلرَّسُولُ بِمَاۤ أُنزِلَ إِلَیۡهِ مِن رَّبِّهِۦ وَٱلۡمُؤۡمِنُونَۚ كُلٌّ ءَامَنَ بِٱللَّهِ وَمَلَـٰۤىِٕكَتِهِۦ وَكُتُبِهِۦ وَرُسُلِهِۦ لَا نُفَرِّقُ بَیۡنَ أَحَدࣲ مِّن رُّسُلِهِۦۚ وَقَالُوا۟ سَمِعۡنَا وَأَطَعۡنَاۖ غُفۡرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَیۡكَ ٱلۡمَصِیرُ﴾ (De boodschapper gelooft in wat van zijn Heer naar hem is neergezonden, en de gelovigen ook. Ieder gelooft in Allah, Zijn engelen, Zijn boeken en Zijn boodschappers. Wij maken geen onderscheid tussen Zijn boodschappers. En zij zeggen: "Wij horen en gehoorzamen, Uw vergeving, onze Heer. Aan U is de eindbestemming)[2: 285]. [2: 285].

Niemand is werkelijk gelovig totdat hij gelooft in alle boodschappers.

Degene die de boodschappers heeft gezonden is Allah. Wie de boodschap van één van hen verwerpt, verwerpt hen allen. Er is geen grotere zonde dan het afwijzen van de boodschap en het gebod van Allah. Geloof in alle boodschappers is noodzakelijk voor het binnengaan van het paradijs.

Het is de plicht van eenieder in deze tijd om te geloven in alle boodschappers van Allah, en dit kan alleen worden bereikt door te geloven en de laatste van hen te volgen, de zegel der profeten, Mohammed (vrede zij met hem).

Allah vermeldt in de Koran dat degene die het geloof in één van Zijn boodschappers verwerpt, ongelovig is en Zijn openbaring loochent:

Lees de volgende vers:"إنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ ورُسُلِهِ ويُرِيدُونَ أنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ ورُسُلِهِ ويَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ ونَكْفُرُ بِبَعْضٍ ويُرِيدُونَ أنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَلِكَ سَبِيلًا "Degenen die niet in Allah en Zijn Boodschappers geloven en een onderscheid willen maken tussen Allah en Zijn Boodschappers en zeggen: 'Wij geloven gedeeltelijk en niet geloven gedeeltelijk', en zij willen een pad daartussen innemen.أُولَئِكَ هُمُ الكافِرُونَ حَقًّا وأعْتَدْنا لِلْكَفَرَيْنِ عَذابًا مُهِينًا﴾". zij zijn de werkelijke ongelovigen, en voor de ongelovigen hebben Wij een vernederende bestraffing klaargemaakt)[4: 150,151].

Wat is de islam?

Islam is overgave aan Allah door eenheid, gehoorzaamheid en aanvaarding van Zijn wetten met tevredenheid.

Allah heeft boodschappers gestuurd met één boodschap: Roepen tot de aanbidding van de enige God, zonder deelgenoten.

Islam is de religie van alle profeten. De moslims van vandaag zijn de enigen die vasthouden aan de juiste religie van alle profeten. De boodschap van de Islam in deze tijd is de waarheid. De God die Ibrahim, Moessa en Issa aanbaden, is dezelfde God die de laatste profeet, Mohammed, zond. De islamitische wetgeving vervangt alle vorige wetten.

In tegenstelling tot andere hedendaagse religies, die door mensen zijn gemaakt of door menselijke handen zijn vervormd, is de overtuiging van de moslims één duidelijke en onveranderlijke overtuiging. Kijk maar naar de Koran, het is één boek in alle moslimlanden.

Allah zegt in de Koran:

قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَالنَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (84) (Zeg: "Wij geloven in Allah en in wat op ons is neergezonden en in wat op Ibrahim, Isma'iel, Ishaak, Ja'koeb en de stammen is neergezonden en in wat aan Moesa, 'Issa en de profeten is gegeven van de kant van hun Heer. Wij maken geen enkel verschil tussen hen en aan Hem hebben wij ons overgegeven [84]وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ 85). En wie dan een andere religie dan de Islam zoekt, het zal niet van hem worden aanvaard, en hij zal in het Hiernamaals onder de verliezers zijn [85].[3: 84,85].

Wat geloven moslims over 'Issa (vrede zij met hem)?

Wist je dat moslims moeten geloven in de profeet van Allah, 'Issa, en van hem moeten houden, respecteren en geloven in zijn boodschap, namelijk het roepen tot de aanbidding van de enige God zonder deelgenoten? Moslims geloven dat de profeet 'Issa, evenals de profeet Mohammed (vrede zij met hen ), profeten waren. Ze werden gezonden om mensen te leiden naar de weg van Allah en de weg naar het paradijs.

En wij geloven dat 'Issa (vrede zij met hem) één van de grootste boodschappers was die door Allah is gezonden. We geloven dat hij op miraculeuze wijze is geboren, en Allah heeft ons in de Koran verteld dat 'Issa is geschapen zonder vader, vergelijkbaar met hoe Adam is geschapen zonder vader en zonder moeder. Allah is almachtig over alle dingen.

En we geloven dat 'Issa geen God is, geen zoon van God, en dat hij niet is gekruisigd, maar dat hij leeft. Allah heeft hem naar zichzelf opgeheven, en hij zal in het laatste der tijden afdalen om rechtvaardig te regeren. Hij zal aan de zijde van de moslims staan, omdat de moslims degenen zijn die geloven in de eenheid die 'Issa heeft verkondigd en in alle profeten.

Allah heeft ons in de Koran geïnformeerd dat de boodschap van 'Issa is verdraaid door de christenen. Er zijn dwalenden die wijzigingen hebben aangebracht en aan de evangeliën hebben toegevoegd wat 'Issa niet heeft gezegd. Dit wordt bevestigd door de vele verschillende versies van de evangeliën en de talrijke tegenstrijdigheden daarin.

Allah heeft ons geïnformeerd dat 'Issa zijn Heer aanbad en van niemand verlangde dat ze hem aanbaden. Hij beval zijn volk om hun Schepper te aanbidden. Echter, de Satan heeft de christenen misleid om 'Issa te aanbidden. Allah vertelt ons in de Koran dat Hij niemand vergeeft die naast Hem wordt aanbeden. Op de Dag des Oordeels zal 'Issa zich distantiëren van degenen die hem aanbaden en zeggen dat hij hen nooit heeft opgedragen om hem te aanbidden, maar dat hij hen opdroeg om alleen de Schepper te aanbidden. Een bewijs hiervan is te vinden in het volgende vers van de Koran:

﴿یَـٰۤأَهۡلَ ٱلۡكِتَـٰبِ لَا تَغۡلُوا۟ فِی دِینِكُمۡ وَلَا تَقُولُوا۟ عَلَى ٱللَّهِ إِلَّا ٱلۡحَقَّۚ إِنَّمَا ٱلۡمَسِیحُ عِیسَى ٱبۡنُ مَرۡیَمَ رَسُولُ ٱللَّهِ وَكَلِمَتُهُۥۤ أَلۡقَىٰهَاۤ إِلَىٰ مَرۡیَمَ وَرُوحࣱ مِّنۡهُۖ فَـَٔامِنُوا۟ بِٱللَّهِ وَرُسُلِهِۦۖ وَلَا تَقُولُوا۟ ثَلَـٰثَةٌۚ ٱنتَهُوا۟ خَیۡرࣰا لَّكُمۡۚ إِنَّمَا ٱللَّهُ إِلَـٰهࣱ وَ ٰ⁠حِدࣱۖ سُبۡحَـٰنَهُۥۤ أَن یَكُونَ لَهُۥ وَلَدࣱۘ لَّهُۥ مَا فِی ٱلسَّمَـٰوَ ٰ⁠تِ وَمَا فِی ٱلۡأَرۡضِۗ وَكَفَىٰ بِٱللَّهِ وَكِیلࣰا﴾ (O mensen van het Boek, overdrijf niet in jullie godsdienst en zeg niets over Allah dan de waarheid. Waarlijk, de Messias, 'Issa, de zoon van Mariam, is slechts een boodschapper van Allah en Zijn woord dat Hij aan Mariam zond en een geest voortgebracht uit Hem. Gelooft dan in Allah en Zijn boodschappers, en zegt niet: 'Drie.' Houdt op, dat is beter voor jullie. Voorwaar, Allah is de enige God. Heilig is Hij verheven boven het hebben van een zoon. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op de aarde is, en Allah is voldoende als Voogd."[4 : 171].

Allah, de Verhevene, zegt:(وَإِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَأَنتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَأُمِّيَ إِلَٰهَيْنِ مِن دُونِ اللَّهِ ۖ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِي بِحَقٍّ ۚ إِن كُنتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ ۚ تَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِي وَلَا أَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِكَ ۚ إِنَّكَ أَنتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ (Toen Allah zei: 'O 'Issa, zoon van Mariam, heb jij tegen de mensen gezegd: 'Neemt mij en mijn moeder tot goden naast Allah?' Hij zei: 'Heilig bent U! Het past niet bij mij datgene te zeggen waarop ik geen recht heb. Als ik dat gezegd had, dan zou U het geweten hebben. U weet wat in mijn innerlijk is en ik weet niet wat in Uw innerlijk is. Voorwaar, U bent de Kenner van het onzienlijke[5:116]

Wie redding zoekt in het Hiernamaals, moet de Islam omarmen en de profeet Mohammed vrede zij met hem volgen.

Een van de waarheden waarover de profeten en boodschappers het eens waren, moge Allah tevreden zijn met hen , is dat in het Hiernamaals niemand zal worden gered behalve de moslims die geloven in Allah de Verhevene, Hem niet associëren met anderen in aanbidding, geloven in alle profeten en boodschappers. Degenen die in de tijd van de profeet Mozes waren, geloofden in hem en volgden zijn leer, dus zij waren op dat moment moslims en rechtvaardige gelovigen. Echter, nadat Allah 'Issa had gezonden, werden de volgelingen van Moessa verplicht om in 'Issa te geloven en hem te volgen. Dus degenen die geloofden in 'Issa waren op dat moment rechtvaardige moslims. Maar na de komst van de laatste profeet, Mohammed, werd het verplicht voor iedereen om in hem te geloven. Allah is Degene die zowel Moessa als 'Issa heeft gezonden, en Hij is Degene die de laatste der profeten, Mohammed, heeft gezonden. Dus wie het geloof in de boodschap van Mohammed verwerpt en zegt dat hij vasthoudt aan het volgen van Moessa of 'Issa, is geen gelovige.

Het is niet voldoende dat een persoon zegt dat hij respect heeft voor moslims, en het is niet voldoende voor zijn redding in het Hiernamaals dat hij liefdadigheid geeft en de armen helpt. In plaats daarvan moet hij geloven in Allah, in Zijn boeken, Zijn boodschappers en de Laatste Dag, zodat Allah dit van hem zal accepteren. Er is geen grotere zonde dan shirk (associatie van partners met Allah) en ongeloof in Allah, het verwerpen van de openbaring die Allah heeft neergezonden, of het afwijzen van het profeetschap van Zijn laatste profeet Mohammed (vrede zij met hem). Joden en christenen die hebben gehoord van de zending van Mohammed, de Boodschapper van Allah - (vrede zij met hem) - en weigerden te geloven en de Islam niet hebben omarmd, zullen eeuwig in de Hel verblijven, zoals Allah zegt:

{إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ فِي نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ أُولَـٰئِكَ هُمْ شَرُّ الْبَرِيَّةِ} "Voorzeker, degenen die ongelovig zijn uit de mensen van het Boek en de polytheïsten zullen in het Vuur der hel blijven. Zij zijn de slechtsten der schepselen"[6:98].

Aangezien de laatste openbaring van Allah aan de mensheid is neergezonden, is het voor elk individu dat over de islam hoort en over de laatste profeet Mohammed (vrede zij met hem), verplicht om in hem te geloven, zijn wet te volgen en gehoorzaam te zijn aan zijn geboden en verboden. Dus degene die hoort over deze laatste boodschap en deze afwijst, zal Allah niets van hem aanvaarden, en hij zal in het Hiernamaals worden gestraft. Een bewijs hiervan is het volgende vers van Allah:

﴿وَمَن یَبۡتَغِ غَیۡرَ ٱلۡإِسۡلَـٰمِ دِینࣰا فَلَن یُقۡبَلَ مِنۡهُ وَهُوَ فِی ٱلۡـَٔاخِرَةِ مِنَ ٱلۡخَـٰسِرِینَ﴾ (En wie een andere godsdienst zoekt dan de Islam, het zal van hem niet worden aanvaard en hij behoort in het Hiernamaals tot de verliezers)[3:85].

Allah, de Verhevene, zegt:(قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ ۚ فَإِن تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ) (Zeg: 'O mensen van het Boek, kom tot een rechtvaardig woord tussen ons en jullie, dat wij niemand anders dan Allah aanbidden en dat wij niets met Hem associëren, en dat sommigen van ons geen anderen tot heren nemen buiten Allah.' Maar als zij zich afwenden, zeg dan: 'Getuigt dat wij ons overgegeven hebben)[3:64].

Wat heb ik nodig om moslim te worden?

Om moslim te worden, is het nodig om te geloven in deze zes pilaren:

Het geloof in Allah, de Verhevene, als de Schepper, de Voorziener, de Bestuurder en de Eigenaar. Hij heeft geen gelijke, geen partner, geen echtgenote, en geen kinderen. Hij alleen is het waardig om aanbeden te worden.

Geloof in de engelen als dienaren van Allah, geschapen uit licht, belast met het neerzenden van openbaringen aan de profeten.

Het geloof in alle boeken die Allah heeft geopenbaard aan Zijn profeten, zoals de Thora, de Evangelie en het laatste boek, de Koran.

Het geloof in alle profeten, waaronder Noeh, Ibrahim, Moessa, 'Issa en de laatste der profeten, Mohammed. Zij waren menselijk, gesteund door openbaringen, en hen werden tekenen en wonderen gegeven als bewijs van hun waarachtigheid.

Het geloof in de Laatste Dag, wanneer Allah de doden zal opwekken, zal oordelen tussen Zijn schepselen, en de gelovigen in het Paradijs zal laten binnengaan, terwijl de ongelovigen de Hel zullen betreden.

Het geloof in het Goddelijk Lot, dat Allah alles weet wat is gebeurd en wat zal gebeuren. Hij heeft dit voorbeschikt, gewild en alles geschapen.

Islam is de weg naar geluk

Islam is de godsdienst van alle profeten en geen specifiek religie van de arabieren.

Islam is de weg naar ware vreugde in dit leven en eeuwig geluk in het hiernamaals.

Islam is de enige religie die in staat is om aan de behoeften van zowel de ziel als het lichaam te voldoen, en alle menselijke problemen op te lossen.

Allah, de Verhevene, zegt:

{قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِيعًا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلا يَضِلُّ وَلا يَشْقَى "{Allah} zei: 'Daal af, jullie beiden, als vijanden voor elkaar. En als er leiding van Mij tot jullie komt, dan zal degene die Mijn leiding volgt, niet dwalen en niet ongelukkig zijn.وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى En wie zich afkeert van Mijn gedenking, voorwaar, voor hem zal er een benauwd leven zijn, en Wij zullen hem op de Dag der Opstanding blind doen opstaan.[20: 123 ,124].

Wat haal ik uit het omarmen van de Islam?

Het omarmen van de Islam heeft aanzienlijke voordelen, waaronder:

Succes en eer in dit leven door een dienaar van Allah te zijn, anders zou men een dienaar zijn van lust, de duivel en verlangens.

Het grootste succes in het hiernamaals is ontsnappen aan de bestraffing van de Hellevuur, het betreden van het paradijs, het winnen van Allahs welbehagen en eeuwig leven in het paradijs.

Zij die door Allah het paradijs worden binnengeleid, zullen eeuwig genieten zonder dood, ziekte, pijn, verdriet of ouderdom, en zij zullen alles verkrijgen wat ze wensen.

In het paradijs zijn er geneugten die geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en waar geen mens aan heeft gedacht.

Een bewijs hiervan is het woord van Allah:﴿مَنۡ عَمِلَ صَـٰلِحࣰا مِّن ذَكَرٍ أَوۡ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤۡمِنࣱ فَلَنُحۡیِیَنَّهُۥ حَیَوٰةࣰ طَیِّبَةࣰۖ وَلَنَجۡزِیَنَّهُمۡ أَجۡرَهُم بِأَحۡسَنِ مَا كَانُوا۟ یَعۡمَلُونَ﴾ (Wie van het mannelijke of vrouwelijke geslacht doet wat juist is en een gelovige is, hen zullen Wij zeker een goed leven schenken. En Wij zullen hen zeker belonen volgens het beste van wat zij plachten te doen)[16:97].

Wat zou ik verliezen als ik de Islam afwijs?

De mens zal het grootste verlies lijden aan kennis en wijsheid, met name het begrip en de kennis van Allah. Hij zal het geloof in Allah verliezen, dat een persoon vrede en geruststelling in deze wereld en eeuwige welvaart in het hiernamaals schenkt.

Hij zal de gelegenheid missen om het grootste boek dat Allah aan de mensheid heeft geopenbaard, te verkennen en te geloven in dit glorieuze boek.

Hij zal het geloof in de grote profeten verliezen, evenals het gezelschap van deze profeten op de Dag des Oordeels. In plaats daarvan zal hij zich bevinden tussen duivels, criminelen en onderdrukkers in de hel, en wat een verschrikkelijke verblijfplaats en metgezellen zijn dat.

Allah, de Verhevene, zegt:

قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَأَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ (15) Zeg: De verliezers zijn degenen die zichzelf en hun gezinnen hebben verloren op de Dag der Opstanding. Zeker, dat is het duidelijke verlies [15]لَهُمْ مِنْ فَوْقِهِمْ ظُلَلٌ مِنَ النَّارِ وَمِنْ تَحْتِهِمْ ظُلَلٌ ذَلِكَ يُخَوِّفُ اللَّهُ بِهِ عِبَادَهُ يَا عِبَادِ فَاتَّقُونِ } . Voor hen zullen schaduwen zijn van boven hen en schaduwen van beneden hen. Dit is waar Allah Zijn dienaren mee afschrikt. O Mijn dienaren, vrees Mij dus)[39: 15,16].

Stel het besluit niet uit!

De wereld is geen verblijf voor eeuwig...

En alle pracht zal verdwijnen, elke lust zal vervagen...

Op een dag zal de afrekening plaatsvinden voor alles wat je hebt gedaan, en dat is de Dag des Oordeels, zoals de Allerhoogste zegt:{وَوُضِعَ الْكِتَابُ فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ وَيَقُولُونَ يَا وَيْلَتَنَا مَالِ هَذَا الْكِتَابِ لاَ يُغَادِرُ صَغِيرَةً وَلاَ كَبِيرَةً إِلاَّ أَحْصَاهَا وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا وَلاَ يَظْلِمُ رَبُّكَ أَحَدًا} (En het Boek zal worden geplaatst, dan zul je de schuldigen vrezen vanwege wat erin staat. En ze zullen zeggen: 'Wee ons! Wat voor soort boek is dit dat niets, klein of groot, het achterlaat, zonder het te hebben geteld?' En ze zullen alles (hun daden) aanwezig vinden. En jouw Heer doet niemand onrecht)[18:49].

Allah heeft ons verteld dat degenen die zich niet overgeven, uiteindelijk zullen verblijven in het eeuwige vuur van de hel.

Verlies is niet gemakkelijk maar eerder enorm:{وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ } (En wie een andere religie zoekt dan de Islam, het zal niet van hem worden geaccepteerd, en hij zal in het Hiernamaals onder de verliezers zijn)[3:85].

De Islam is de enige religie die Allah aanvaardt.

Allah heeft ons geschapen en tot Hem zullen we terugkeren; deze wereld is een test voor ons.

Wees er zeker van: Deze levensduur is kort als een droom ... en niemand weet wanneer hij zal sterven!

Wat zal jouw antwoord zijn aan jouw Schepper als Hij je vraagt op de Dag des Oordeels: Waarom volgde je de waarheid niet? Waarom volgde je niet de zegel der profeten (Mohammed)?

Dus, wat zal jouw antwoord zijn aan jouw Heer op de Dag des Oordeels, nadat Hij je heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van ongeloof in de Islam, en Hij je vertelde dat het lot van de ongelovigen de vernietiging in het vuur is, voor eeuwig?

En de Allerhoogste zegt:﴿وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ﴾ (En degenen die ongelovig zijn en Onze tekenen loochenen, zij zijn de bewoners van het Vuur; daarin zullen zij vertoeven)[2: 39]. [2:39].

Geen excuus voor wie de waarheid verlaat en de voorouders navolgt

Allah heeft ons laten weten dat velen de Islam niet durven te omarmen vanwege de vrees voor hun sociale omgeving.

Velen weigeren de Islam omdat ze hun overtuigingen niet willen veranderen, die ze hebben geërfd van hun voorouders en waaraan ze gewend zijn geraakt. Velen van hen worden ook belemmerd door fanatisme en partijdigheid voor het onwaarachtige dat ze hebben geërfd.

En zij allen hebben daarvoor geen excuus, en zij zullen voor Allah staan zonder rechtvaardiging.

Het is geen excuus voor de ongelovige om te zeggen dat hij atheïst blijft omdat hij in een atheïstische familie is geboren! Hij moet daarentegen zijn verstand gebruiken dat Allah hem heeft gegeven, en nadenken over de grootheid van de hemelen en de aarde. Hij moet nadenken met zijn verstand, dat zijn Schepper hem heeft gegeven, om te begrijpen dat deze wereld een Schepper heeft. Ook degene die stenen en beelden aanbidt, heeft geen excuus om zijn voorouders na te volgen; integendeel, hij moet op zoek gaan naar de waarheid en zich afvragen: hoe aanbid ik iets levenloos dat me niet hoort, niet ziet en me niets kan baten?

Evenzo moet een christen die in zaken gelooft die in strijd zijn met de natuur en het verstand, zichzelf afvragen: Hoe kan de Heer zijn onschuldige zoon laten doden voor de zonden van anderen! Is dat niet onrechtvaardig! Hoe kunnen mensen de zoon van de Heer kruisigen en doden! Is de Heer niet in staat om de zonden van de mensheid te vergeven zonder hen toe te staan zijn zoon te doden? Is de Heer niet in staat om zijn zoon te verdedigen?

De plicht van de verstandige is dus om de waarheid te volgen en niet de voorouders op onwaarheid te volgen.

Allah, de Verhevene, zegt:﴿وَإِذَا قِیلَ لَهُمۡ تَعَالَوۡا۟ إِلَىٰ مَاۤ أَنزَلَ ٱللَّهُ وَإِلَى ٱلرَّسُولِ قَالُوا۟ حَسۡبُنَا مَا وَجَدۡنَا عَلَیۡهِ ءَابَاۤءَنَاۤۚ أَوَلَوۡ كَانَ ءَابَاۤؤُهُمۡ لَا یَعۡلَمُونَ شَیۡـࣰٔا وَلَا یَهۡتَدُونَ﴾ (En wanneer tegen hen wordt gezegd: 'Kom naar wat Allah heeft neergezonden en naar de Boodschapper,' zeggen ze: 'Genoeg is voor ons wat we bij onze vaderen vonden.' Zelfs als hun vaderen niets wisten en niet werden geleid)[5:104].

Wat zijn de stappen die iemand moet nemen als hij wil bekeren tot de Islam en bezorgd is over mogelijke problemen met zijn familie?

Iemand die wil bekeren en vreest voor de omgeving waarin hij zich bevindt, kan zich bekeren en zijn Islam verbergen totdat Allah hem een pad van goedheid vergemakkelijkt waarop hij zelfstandig kan voortgaan en zijn Islam kan tonen.

Het is jouw plicht om de Islam onmiddellijk te aanvaarden, maar je bent niet verplicht om anderen te informeren over je Islam of het openlijk te belijden als dat schadelijk voor je is.

Weet dat als je bekeert zal je een broeder van miljoenen moslims worden . Je kunt contact opnemen met de lokale moskee of het islamitisch centrum in je land voor advies en ondersteuning; ze zullen verheugd zijn om je te helpen.

Allah, de Verhevene, zegt:

{وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِب} (Wie Allah vreest, zal een uitweg bij Hem vinden, en Hij zal voorzieningen schenken vanuit onverwachte bronnen.)[65 : 2، 3]

O beste lezer,

Is het bevredigen van Allah, jouw Schepper, die je heeft begunstigd met al Zijn gunsten, die je voedsel gaf terwijl je nog in de baarmoeder van je moeder was en je voorzag van de lucht die je nu inademt, niet belangrijker dan de goedkeuring van mensen om je heen?

Verdient wereldlijk en hiernamaals succes niet dat je opoffert voor alles wat onder de genoegens van dit vergankelijke leven ligt? Uiteraard, bij Allah!

Laat je verleden je er niet van weerhouden je verkeerde koers te corrigeren en het juiste te doen.

Wees vandaag een ware gelovige! En sta de duivel niet toe je af te houden van het volgen van de waarheid!

Allah, de Verhevene, zegt:

{يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنزلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا (174) (O mensen, er is een duidelijk bewijs van jullie Heer tot jullie gekomen, en Wij hebben jullie een helder licht neergezonden [174]فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا (175) } Voor degenen die in Allah geloven en zich aan Hem vastklampen, zal Hij hen leiden naar Zijn genade en welgevallen, en hen begeleiden op het rechte pad [175] )[4: 174 ,175].

Ben je klaar om het belangrijkste besluit in je leven te nemen?

Als al het bovenstaande logisch voor je is en je de waarheid in je hart hebt erkend, moet je de eerste stap zetten om een moslim te worden. Wil je dat ik je help om het beste besluit in je leven te nemen en je begeleiden over hoe je een moslim kunt worden?

Laat je zonden je niet tegenhouden om de Islam te omarmen . Allah heeft ons in de Koran verteld dat Hij alle zonden van de mens vergeeft als hij zich bekeert en terugkeert naar zijn Schepper. Zelfs nadat je de Islam hebt geaccepteerd, is het normaal dat je wat zonden begaat, want we zijn mensen en geen onfeilbare engelen. Maar van ons wordt verwacht dat we vergeving van Allah vragen en naar Hem terugkeren. Als Allah ziet dat je haast maakt om de waarheid te accepteren, de Islam binnen te gaan, en de getuigenis af te leggen, zal Hij je helpen om andere zonden achterwege te laten. Degenen die Allah accepteren en de waarheid volgen, zal Allah leiden naar meer goedheid. Aarzel dus niet om nu de Islam binnen te gaan.

Een bewijs hiervoor is Zijn uitspraak:﴿قُل لِّلَّذِینَ كَفَرُوۤا۟ إِن یَنتَهُوا۟ یُغۡفَرۡ لَهُم مَّا قَدۡ سَلَفَ﴾ (Zeg tegen degenen die ongelovig zijn: Als zij ophouden, zal het hun vergeven worden wat er voorheen is gebeurd)[8: 38].

Wat moet ik doen om moslim te worden?

De toetreding tot de Islam is een eenvoudige handeling die geen formele rituelen of aanwezigheid van anderen vereist. Het enige wat een persoon hoeft te doen, is de getuigenis afleggen met begrip van de betekenis en geloof erin. Dit wordt gedaan door te zeggen: "Ik getuig dat er geen god is dan Allah en ik getuig dat Mohammed Zijn boodschapper is." Als het voor jou mogelijk is om dit in het Arabisch te zeggen, is dat goed, maar als dat moeilijk voor je is, kun je het in je eigen taal zeggen. Hiermee word je een moslim, dan moet je je religie leren kennen, die de bron zal zijn van je geluk in deze wereld en je redding in het hiernamaals.

Mocht u meer informatie over de Islam wensen, raad ik u aan de volgende website te raadplegen:

Een link naar de vertaling van de betekenissen van de Heilige Koran in de Nederlandse taal vindt u hier:

En om te leren hoe je de Islam kunt praktiseren, raden we je aan de volgende website te bezoeken:

Wie heeft mij geschapen? En waarom?Alles wijst op het bestaan van de Schepper

Allah, de Glorieuze en de Verhevene

Kenmerken van de Heer, de Glorieuze en de Verhevene:

De aanbeden Heer moet noodzakelijkerwijs gekenmerkt worden door volmaakte eigenschappen.

Is het redelijk om te denken dat de Schepper ons zonder Openbaring zou achterlaten?

De Heilige Koran

Waarom zijn er meerdere boodschappers?

Niemand is werkelijk gelovig totdat hij gelooft in alle boodschappers.

Wat is de islam?

Wat geloven moslims over 'Issa (vrede zij met hem)?

Wat heb ik nodig om moslim te worden?

Islam is de weg naar geluk

Wat haal ik uit het omarmen van de Islam?

Wat zou ik verliezen als ik de Islam afwijs?

Stel het besluit niet uit!

Geen excuus voor wie de waarheid verlaat en de voorouders navolgt

Wat zijn de stappen die iemand moet nemen als hij wil bekeren tot de Islam en bezorgd is over mogelijke problemen met zijn familie?

O beste lezer,

Ben je klaar om het belangrijkste besluit in je leven te nemen?

Wat moet ik doen om moslim te worden?