×
Kdo mě stvořil? A proč?Všechno dokazuje existenci Stvořitele

Kdo mě stvořil? A proč?Všechno dokazuje existenci Stvořitele

Kdo stvořil nebesa i zemi a vše, co je mezi nimi, jako velkolepá stvoření, která nelze obsáhnout?

Kdo stvořil ten přesný a dokonalý řád, který panuje na nebi a zemi?

Kdo stvořil člověka a dal mu sluch, zrak a rozum a učinil ho schopným získat vědomosti a pochopit skutečnosti?

Jak lze vysvětlit tento dokonalý systém v orgánech, ve tvém těle a ve všech živých organizmech?

Jak funguje a trvá tento velkolepý svět se svým přesným řádem, který tolik let určuje jeho chod?

Kdo vytvořil řád, který řídí tento svět (život, smrt, zrození, noc, den, změny ročních období atd.)?

Stvořil se tento svět sám? Nebo vzniknul z ničeho? Nebo vzniknul náhodou?

Proč člověk věří ve věci, které nevidí? Například: vnímání, rozum, duši, pocity a lásku. Není to proto, že vidí stopy jejich existence? Jak tedy může člověk odmítat existenci Stvořitele tohoto světa, když vidí stopy Jeho tvoření a milosrdnosti?

Nikdo nepřijme, aby mu někdo řekl: Tento dům vznikl, aniž by ho někdo postavil, nebo aby mu řekl: Tento dům vytvořilo nic. Jak tedy mohou někteří lidé věřit tomu, kdo říká, že tento velkolepý svět vzniknul bez Stvořitele? Jak může rozumný člověk přijmout, aby mu někdo říkal, že tento dokonalý řád světa vzniknul náhodou?

Pravil Všemohoucí Bůh:(أَمۡ خُلِقُواْ مِنۡ غَيۡرِ شَيۡءٍ أَمۡ هُمُ ٱلۡخَٰلِقُونَ، أَمۡ خَلَقُواْ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضَۚ بَل لَّا يُوقِنُونَ). {Cožpak z ničeho byli stvořeni, či sami jsou stvořiteli,anebo stvořili nebesa i zemi? Ne, oni nejsou přesvědčeni!}[Hora Sinaj: 35-36]

Všemohoucí Bůh

Existuje Pán, jediný Stvořitel, který má mnoho velkolepých jmen a vlastností, které dokazují Jeho dokonalost. Mezi Jeho jména patří: Stvořitel, Milosrdný, Ten kdo uštědřuje obživu, Štědrý a Alláh (Bůh) - to je nejznámější jméno Všemohoucího Pána, které znamená: jediný, který si zasluhuje být uctíván a který nemá žádného společníka.

Všemohoucí Bůh pravil ve Vznešeném Koránu:﴿قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ {Rci: „On Bůh je jedinečný* ٱللَّهُ ٱلصَّمَدُ Bůh sám o sobě věčný **لَمۡ یَلِدۡ وَلَمۡ یُولَدۡ Neplodil a nebyl zplozen **وَلَمۡ یَكُن لَّهُۥ كُفُوًا أَحَدُۢ﴾ a není nikoho, kdo je mu roven."}[112: 1-4]

Pravil (Všemohoucí Bůh):﴿اللَّهُ لا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ وَلا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ﴾ {Bůh - není božstva kromě Něho, živého, trvalého! Nepadá naň ani dřímota, ani spánek, Jemu náleží vše, co na nebesích je i na zemi! Kdo může se u Něho přimluvit jinak, než s dovolením Jeho? On zná, co je před rukama jejich i co je za zády jejich, zatímco oni neobejmou z vědění Jeho nic leda to, co On chce. Trůn Jeho obepíná nebesa i zemi a střežení jich mu potíží nečiní - On vznešený je a mohutný!}[2: 255]

Vlastnosti Všemohoucího Pána

Pán je Ten, kdo stvořil zemi, podřídil ji a učinil vhodnou pro všechna Svá stvoření. A On je Ten, kdo stvořil nebesa a vše, co je na nich z velkolepého stvoření, a vytvořil pro slunce, měsíc, noc a den tento přesný řád, který ukazuje na Jeho velikost.

Pán je Ten, kdo nám podřídil vzduch, bez kterého nelze žít. On je Ten, kdo nám sesílá déšť a podřídil nám moře a řeky. On nás krmil a chránil, když jsme byli ještě embrya v tělech našich matek a neměli jsme žádnou sílu, a On je Ten, kdo dal téct krvi v našich žilách a dal našemu srdci nepřetržitě tlouci od narození až do smrti.

Pravil Všemohoucí Bůh:﴿وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ﴾ {Bůh vás vyvedl z útrob matek vašich, aniž jste měli nějaké vědění, a pak vám sluch, zrak i srdce dal, abyste byli vděční.}[16: 78]

Pán, který je uctíván, musí mít dokonalé vlastnosti

Stvořitel nám dal rozum, abychom pochopili Jeho velikost, a dal nám přirozenost, která dokazuje Jeho dokonalost a že nemůže mít žádnou nedokonalost.

Uctívat lze pouze jediného Boha, On je jediný dokonalý, který si zaslouží být uctíván. Vše, co je uctíváno kromě Něj, je falešné a nedokonalé, zemře nebo zanikne.

To, co má být uctíváno, nemůže být člověk, socha, strom nebo zvíře.

Pro rozumného člověka se nehodí, aby uctíval někoho jiného než dokonalého, jak tedy může uctívat něco stvořeného, ještě méně dokonalého než je on sám!

Pán nemůže být embryem v břiše ženy a narodit se, jako se rodí děti.

Pán je Ten, kdo stvořil všechno stvoření. Všechno stvoření je v Jeho moci a Jemu podřízené, a tak Mu žádný člověk nemůže ublížit a nikdo Ho nemůže ukřižovat, týrat nebo ponižovat.

Pán nikdy nemůže zemřít!

Pán je Ten, kdo nikdy nezapomíná, nespí a nejí a je tak velkolepý, že nemůže mít ani ženu ani dítě. Stvořitel má vznešené vlastnosti a nikdy nemůže být potřebným nebo nedokonalým. A jakékoli texty, které by rozporovaly velikost a dokonalost Stvořitele a které jsou připisovány prorokům, jsou překroucené a nejsou skutečným vnuknutím, se kterým přišli Mojžíš, Ježíš a jiní proroci (mír a požehnání s nimi).

Pravil Všemohoucí Bůh:يَا أَيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُبَابًا وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَإِنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبَابُ شَيْئًا لَا يَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطَّالِبُ وَالْمَطْلُوبُ (73) {Lidé, je vám uváděno podobenství, vyslyšte je! Ti, které vzýváte místo Boha, nejsou schopni stvořit ani mouchu, i kdyby se k tomu všichni spojili! A kdyby jim moucha něco vzala, nebyli by schopni si to vzít nazpět od ní. Jak slabí jsou oba: žádající i žádaný! (73)مَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ (74) Neoceňují Boha pravdivou mírou a Bůh věru je silný a mocný. (74)}[22: 73-74]

Je možné, aby nás Stvořitel nechal bez seslání zjevení?

Je možné, aby Bůh stvořil všechna tato stvoření bez cíle a bezúčelně, když je Moudrý a Vědoucí?

Je snad možné, aby nás Ten, kdo nás stvořil tak dokonale a podřídil nám vše, co je na zemi a na nebesích, stvořil bez cíle nebo aby nás nechal bez odpovědi na nejdůležitější otázky, o kterých přemýšlíme, jako například: Proč jsme zde? Co bude po smrti? A jaký je smysl našeho stvoření?

Naopak, Bůh vyslal posly, abychom poznali smysl své existence a co od nás Pán chce!

Bůh vyslal posly, aby nám oznámili, že On jediný si zaslouží být uctíván, abychom věděli jak Ho uctívat, aby nám předali Jeho příkazy a zákazy a aby nás naučili správné zásady, kterých když se budeme držet, bude náš život krásný, plný dobra a požehnání.

Bůh poslal mnoho poslů, například: Noema, Abrahama, Mojžíše a Ježíše, a dal jim zázraky, které dokazují jejich pravdomluvnost a to, že jsou vysláni Stvořitelem.

A posledním poslem je Muhammad (ať mu Bůh žehná a dá mír), kterému Bůh seslal Vznešený Korán.

Poslové nám jasně oznámili, že tento život je jen zkouška, zatímco opravdový život bude až po smrti.

A že existuje ráj pro věřící, kteří uctívali jediného Boha, který nemá žádné společníky, a uvěřili ve všechny posly. A že existuje oheň, který Bůh připravil pro nevěřící, kteří k Bohu přidružovali jiná božstva nebo v Něj vůbec nevěřili nebo nevěřili v některého z Jeho poslů.

Pravil Všemohoucí Bůh:

يَابَنِي آدَمَ إِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ رُسُلٌ مِنْكُمْ يَقُصُّونَ عَلَيْكُمْ آيَاتِي فَمَنِ اتَّقَى وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (35) {Synové Adamovi! Věru k vám přijdou poslové z vašich řad vzešlí, aby vám sdělili Má znamení. Ti, kdož jsou bohabojní a dobré skutky konají, ti strach mít nemusí a nebudou zarmouceni! (35)وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَاسْتَكْبَرُوا عَنْهَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (36) Avšak ti, kdož Má znamení za lež prohlašovali a s pýchou se od nich odvraceli, ti budou ohně obyvateli a v něm zůstanou nesmrtelní.(36)}[7: 35-36]

A Všemohoucí pravil:﴿ أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ ﴾ {Domníváte se snad, že jsme vás stvořili jen bezúčelně a že k Nám nebudete navráceni?}[23: 115]

Vznšený Korán

Vznešený Korán jsou slova Všemohoucího Boha, která seslal poslednímu poslu Muhammadovi. Je to největší zázrak, který potvrzuje pravdivost jeho proroctví (ať mu Bůh žehná a dá mír) - a je pravdivý ve svých nařízeních i v tom, o čem vypráví. Bůh vyzval všechny, kteří ho pokládají za lživý, aby přišli s aspoň jedinou súrou stejnou, jako je v Koránu, ale nikdo toho nebyl schopen - kvůli kráse jazyka Koránu a protože obsahuje také mnoho rozumových důkazů a vědeckých skutečností, které dokazují, že tuto knihu nemohl vytvořit člověk, ale že jsou to slova Všemohoucího Boha.

Proč existovalo více poslů?

Bůh posílal posly od začátku lidstva, aby vyzývali lidi k jejich Pánu a předali jim Jeho příkazy a zákazy. Cílem výzvy všech poslů bylo uctívání jediného Boha. A když nějaký národ začal opouštět nebo měnit to, s čím přišel jejich posel, jako je víra v jednoho Boha, Bůh vyslal dalšího posla, aby je napravil, aby se lidé navrátili ke své přirozenosti uctívat jediného Boha a poslouchat Ho. Až Bůh poslal Svého posledního posla Muhammada (mír s ním), který přinesl trvalý Boží zákon pro všechny lidi až do soudného dne. Tento zákon doplňuje a ruší všechny předešlé zákony a Bůh zaručil tomuto zákonu a poselství, že zůstanou ve správné podobě až do soudného dne.

Proto my muslimové věříme, jak nám Bůh nařídil, ve všechny posly a ve všechny předešlé knihy.

Pravil Všemohoucí Bůh:﴿ءَامَنَ ٱلرَّسُولُ بِمَاۤ أُنزِلَ إِلَیۡهِ مِن رَّبِّهِۦ وَٱلۡمُؤۡمِنُونَۚ كُلٌّ ءَامَنَ بِٱللَّهِ وَمَلَـٰۤىِٕكَتِهِۦ وَكُتُبِهِۦ وَرُسُلِهِۦ لَا نُفَرِّقُ بَیۡنَ أَحَدࣲ مِّن رُّسُلِهِۦۚ وَقَالُوا۟ سَمِعۡنَا وَأَطَعۡنَاۖ غُفۡرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَیۡكَ ٱلۡمَصِیرُ﴾ {Uvěřil posel v to, co od Pána jeho mu bylo sesláno, a uvěřili všichni věřící v Boha, anděly Jeho i Písma Jeho i posly Jeho - a My neděláme rozdíl mezi posly Jeho - a řekli: „Slyšeli jsme a uposlechli jsme; o odpuštění Tvé prosíme, Pane náš, a u Tebe je konečný cíl náš!"}[2: 285]. [2: 285]

Člověk nebude věřícím, dokud neuvěří ve všechny posly.

Bůh je Ten, kdo vyslal všechny posly, a ten, kdo odmítne jediného z Jeho poslů, jako by odmítnul všechny posly. A není většího hříchu než odmítat Boží vnuknutí, a tak aby člověk vstoupil do ráje, musí věřit ve všechny posly.

Proto je pro každého v dnešní době povinné, aby uvěřil ve všechny Boží posly, což nelze jinak než uvěřením a následováním posledního posla Muhammada (ať mu Bůh žehná a dá mír).

Bůh zmínil v Koránu, že ten, kdo odmítne věřit v jakéhokoli posla z Božích poslů, nevěří v Boha a prohlašuje za lživé Jeho vnuknutí.

Přečti si následující verše:"إنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ ورُسُلِهِ ويُرِيدُونَ أنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ ورُسُلِهِ ويَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ ونَكْفُرُ بِبَعْضٍ ويُرِيدُونَ أنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَلِكَ سَبِيلًا {Ti, kdož nevěří v Boha a posly Jeho a chtějí oddělit Boha od poslů Jeho, říkají: „Věříme v jednu část a v jinou nevěříme," a chtěli by se ubírat cestou mezitím.أُولَئِكَ هُمُ الكافِرُونَ حَقًّا وأعْتَدْنا لِلْكَفَرَيْنِ عَذابًا مُهِينًا﴾". A takoví jsou vpravdě nevěřící! A pro nevěřící jsme připravili trest ponižující.}[4: 150-151]

Co je to islám?

Islám znamená podřídit se Bohu, vyznávat Jeho jedinost, poslouchat Ho a řídit se Jeho zákonem a přijímat ho.

Bůh poslal všechny Své posly s jediným poselstvím: výzvou k uctívání jediného Boha, který nemá žádného společníka.

Islám je náboženstvím všech proroků, protože jejich výzva je jen jedna, i když mají odlišné zákony. Muslimové jsou dnes jediní, kteří se přidržují správného náboženství, se kterým přišli všichni proroci. Poselství islámu je dnes jediná pravda. A Pán, který poslal Abrahama, Mojžíše a Ježíše, je tentýž, jenž poslal posledního posla Muhammada. Islámský zákon přišel zrušit všechny ostatní zákony, které byly před ním.

Všechna náboženství, která lidé dnes uctívají - kromě islámu - vytvořili lidé nebo tato náboženství měla Božský původ, ale lidé je pozměnili a stala se z nich směs pověstí, bájí a lidských názorů. Naproti tomu přesvědčení muslimů je jediné přesvědčení, které je jasné a nezmění se. Podívej se třeba na Korán, je to jediná kniha ve všech muslimských zemích.

Všemohoucí Bůh pravil v Koránu:

قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَمَا أُنْزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَالنَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (84) {Rci: „Uvěřili jsme v Boha i v to, co seslal nám a co seslal Abrahamovi, Ismaelovi, Izákovi, Jakubovi a kmenům, i v to, co bylo dáno Mojžíšovi a Ježíšovi a prorokům od Pána jejich. My nečiníme rozdíl mezi nimi a do vůle Jeho jsme odevzdáni." (84)وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ 85). Kdo touží po jiném náboženství než po islámu, nebude to od něho přijato a v životě budoucím bude mezi těmi, kdož ztrátu utrpí. (85)}[3: 84-85]

Jaké je přesvědčení muslimů o Ježíši (mír s ním)?

Víš, že muslimové jsou povinni věřit v Božího proroka Ježíše, milovat ho, uznávat ho a věřit v jeho poselství, což bylo uctívat jediného Boha, který nemá žádného společníka? Muslimové věří, že prorok Ježíš a prorok Muhammad (ať jim Bůh žehná a dá mír) byli oba proroci a byli posláni, aby uvedli lidi na správnou cestu k Bohu a na cestu do ráje.

Věříme, že Ježíš (mír s ním) byl jedním z největších poslů, které Bůh poslal, a věříme, že jeho narození bylo zázrakem, protože Bůh nám v Koránu oznámil, že stvořil Ježíše bez toho, aby měl otce, stejně jako stvořil Adama bez otce i matky, protože Bůh je mocný každé věci.

A věříme, že Ježíš není bohem ani Božím synem a ani nebyl ukřižován, naopak je živý, Bůh si ho vzal k Sobě a ke konci světa se vrátí zpět na zem, aby spravedlivě rozsoudil, a bude s muslimy, protože muslimové věří v jedinost Boží, se kterou přišel Ježíš a všichni proroci.

Bůh nám v Koránu oznámil, že křesťané Ježíšovo poselství překroutili a že někteří, kteří zbloudili, změnili evangelium a přidali jiné texty, které Ježíš neřekl, což dokazuje existence několika verzí různých evangelií a mnoho rozporů mezi nimi.

Bůh nám oznámil, že Ježíš uctíval svého Pána a po nikom nežádal, aby uctíval jeho, naopak svému lidu nařizoval, aby uctívali svého Stvořitele, ale satan dal křesťanům zbloudit a začali uctívat Ježíše. Bůh nám také v Koránu oznámil, že neodpustí nikomu, kdo uctíval někoho jiného než Boha, a že Ježíš se v soudný den zřekne těch, kteří ho uctívali, a řekne: Nařídil jsem vám, abyste uctívali Stvořitele, a nežádal jsem vás, abyste uctívali mne. Jedním z důkazů toho jsou slova Boží:

﴿یَـٰۤأَهۡلَ ٱلۡكِتَـٰبِ لَا تَغۡلُوا۟ فِی دِینِكُمۡ وَلَا تَقُولُوا۟ عَلَى ٱللَّهِ إِلَّا ٱلۡحَقَّۚ إِنَّمَا ٱلۡمَسِیحُ عِیسَى ٱبۡنُ مَرۡیَمَ رَسُولُ ٱللَّهِ وَكَلِمَتُهُۥۤ أَلۡقَىٰهَاۤ إِلَىٰ مَرۡیَمَ وَرُوحࣱ مِّنۡهُۖ فَـَٔامِنُوا۟ بِٱللَّهِ وَرُسُلِهِۦۖ وَلَا تَقُولُوا۟ ثَلَـٰثَةٌۚ ٱنتَهُوا۟ خَیۡرࣰا لَّكُمۡۚ إِنَّمَا ٱللَّهُ إِلَـٰهࣱ وَ ٰ⁠حِدࣱۖ سُبۡحَـٰنَهُۥۤ أَن یَكُونَ لَهُۥ وَلَدࣱۘ لَّهُۥ مَا فِی ٱلسَّمَـٰوَ ٰ⁠تِ وَمَا فِی ٱلۡأَرۡضِۗ وَكَفَىٰ بِٱللَّهِ وَكِیلࣰا﴾ {Vlastníci Písma! Nepřehánějte v náboženství svém a mluvte o Bohu jedině pravdu! Vskutku Mesiáš Ježíš, syn Mariin, je pouze poslem Božím a slovem Jeho, které vložil do Marie, a duchem z Něho vycházejícím. A věřte v Boha a posly Jeho a neříkejte: „Trojice!" Přestaňte, a bude to tak pro vás lepší. Bůh vskutku je jediným Bohem, On povznesen je nad to, aby měl dítě, vždyť náleží Mu vše, co na nebesích je i na zemi; a Bůh dostatečným je ochráncem.}[4: 171]

Pravil Všemohoucí:(وَإِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَأَنتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَأُمِّيَ إِلَٰهَيْنِ مِن دُونِ اللَّهِ ۖ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِي بِحَقٍّ ۚ إِن كُنتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ ۚ تَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِي وَلَا أَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِكَ ۚ إِنَّكَ أَنتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ {A hle, pravil Bůh: „Ježíši, synu Mariin, zdaž jsi to byl ty, kdo řekl lidem ,Vezměte si mne a matku mou jako dvě božstva vedle Boha'?" I odpověděl: „Sláva Tobě! Nebylo na mne, abych říkal něco, k čemu jsem neměl právo! Kdybych to byl býval řekl, byl bys to dobře věděl, neboť Ty znáš, co je v duši mé, zatímco já neznám, co je v Tvé duši, vždyť Ty jediný znáš nepoznatelné.}[5: 116]

A kdo chce být spasen v budoucím životě, měl by vstoupit do islámu a následovat proroka Muhammada (ať mu Bůh žehná a dá mír).

Jednou ze skutečností, na které se shodli všichni proroci a poslové (mír s nimi), je, že v budoucím životě budou zachráněni jen muslimové (odevzdaní do vůle Boží), kteří uvěřili v Boha, nic k Němu nepřidružovali a uvěřili ve všechny proroky a posly. Ti, kdo žili za časů proroka Mojžíše, uvěřili v něj a následovali jeho učení, jsou muslimové (odevzdaní do vůle Boží), věřící a zbožní, ale poté, co byl poslán Ježíš, je povinností těch, kteří následovali Mojžíše, aby uvěřili v Ježíše a následovali ho. A ti, kteří uvěřili v Ježíše, jsou muslimové (odevzdaní do vůle Boží), ale ten, kdo odmítl uvěřit v Ježíše a řekl, že bude dál následovat Mojžíše, není věřícím, protože odmítl uvěřit v posla, kterého poslal Bůh. A poté, co Bůh poslal Svého posledního posla Muhammada, je povinností všech, aby v něj uvěřili, protože Bůh, který poslal Mojžíše a Ježíše, je Ten, kdo poslal posledního posla Muhammada, a kdo odmítá poselství Muhammada a říká, že následuje Mojžíše nebo Ježíše, není věřícím.

Nestačí, aby člověk řekl, že respektuje muslimy, a pro jeho záchranu v budoucím životě nestačí, že dává almužnu a pomáhá chudým, ale musí věřit v Boha, Jeho knihy, posly a soudný den, aby to od něj Bůh přijal! Protože neexistuje větší hřích než přidružování k Bohu nebo nevíra v Něj a odmítání vnuknutí, které Bůh seslal, nebo odmítání proroctví Jeho posledního proroka Muhammada. Proto židé a křesťané, kteří slyšeli o poslání Božího posla Muhammada (ať mu Bůh žehná a dá mír) a odmítli v něj uvěřit a odmítli vstoupit do islámu, budou věčně v pekelném ohni, jak pravil Všemohoucí:

{إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ فِي نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ أُولَـٰئِكَ هُمْ شَرُّ الْبَرِيَّةِ} {A věru ti, kdož jsou nevěřící z vlastníků Písma a z modloslužebníků, přijdou do ohně pekelného a budou v něm nesmrtelní, a to jsou ti nejhorší ze všech stvoření!}[98: 6]

A protože Bůh seslal Své poslední poselství všem lidem, je povinností každého člověka, který slyší o islámu a o poselství posledního proroka Muhammada (ať mu Bůh žehná a dá mír), aby v něj uvěřil, následoval jeho zákon a poslouchal jeho příkazy a zákazy. Proto od toho, kdo o tomto posledním poselství uslyší a odmítne ho, Bůh nic nepřijme a v budoucím životě ho potrestá, což dokazují slova Boží:

﴿وَمَن یَبۡتَغِ غَیۡرَ ٱلۡإِسۡلَـٰمِ دِینࣰا فَلَن یُقۡبَلَ مِنۡهُ وَهُوَ فِی ٱلۡـَٔاخِرَةِ مِنَ ٱلۡخَـٰسِرِینَ﴾ {Kdo touží po jiném náboženství než po islámu, nebude to od něho přijato a v životě budoucím bude mezi těmi, kdož ztrátu utrpí.}[3: 85]

A Všemohoucí Bůh pravil:(قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ ۚ فَإِن تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ) {Rci: „Vlastníci Písma! Pojďte ke slovu rovnému pro nás i pro vás a shodněme se, že nebudeme sloužit nikomu leč Bohu a nebumeme k Němu nic přidružovat a že si nebude brát jeden druhého za Pána místo Boha!" Obrátí-li se však zády, pak jim řekněte: „Dosvědčte, že my jsme do vůle Boží odevzdáni!"}[3: 64]

Co je potřeba k tomu, abych byl muslimem?

Pro přijetí islámu je potřeba uvěřit v následujících šest pilířů:

Víra ve Všemohoucího Boha, že On je Stvořitel, uštědřuje obživu, vládne a vše řídí a že nic není jako On, nemá ženu ani dítě a že On jediný si zasluhuje být uctíván.

Víra v anděly, že jsou Boží služebníci, stvořil je ze světla a že jedním z jejich skutků je předávat vnuknutí Božím prorokům.

Víra ve všechny knihy, které Bůh seslal svým prorokům, jako je Tóra a Evangelium - před jejich pozměněním - a poslední kniha, Vznešený Korán.

Víra ve všechny posly, jako je Noe, Abraham, Mojžíš, Ježíš a poslední z nich Muhammad, a že jsou to lidé, které posílil vnuknutím a zázraky, které dokazují jejich pravdomluvnost.

Víra v soudný den, kdy Bůh vzkřísí první a poslední, rozsoudí mezi Svým stvořením a věřící vstoupí do ráje a nevěřící do ohně.

Víra v osud a že Bůh ví vše, co bylo a co bude v budoucnu, a že Bůh toto vše znal, zapsal a přál si to a vše to stvořil.

Islám je cesta štěstí

Islám je náboženstvím všech proroků a pro všechny lidi, ne jen pro Araby.

Islám je cesta opravdového štěstí na tomto světě a věčné blaženosti v budoucím životě.

Islám je jediné náboženství, které naplňuje potřeby ducha i těla a je řešením všech lidských problémů.

Pravil Všemohoucí Bůh:

{قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِيعًا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلا يَضِلُّ وَلا يَشْقَى {I pravil (Bůh): „Sestupte z něho společně a buďte jeden druhému nepřítelem! A věru k vám přijde ode Mne správné vedení." A ten, kdo následovat je bude, nezbloudí ani nebude nešťastný,وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى zatímco ten, jenž odvrátí se od připomenutí Mého, život povede stísněný a v den zmrtvýchvstání vzkříšen bude Námi jako slepý.}[20: 123-124]

K čemu mi bude prospěšné vstoupit do islámu?

V přijetí islámu je mnoho prospěchu, například:

- Úspěch a pocta na tomto světě, že je člověk otrokem Božím a ne otrokem touhy, satana a pudů.

Největším vítězstvím v budoucím životě bude záchrana před mukami ohně a vstoupení do ráje a spokojenost Boží a věčný život v ráji.

Ti, které Bůh uvede do ráje, budou žít v trvalé blaženosti, aniž by zemřeli, onemocněli, cítili bolest, stáří nebo smutek, a dostane se jim všeho, co budou chtít.

V ráji bude potěšení, které žádné oko nikdy nevidělo ani ucho o něm neslyšelo a ani to nikdy nikoho ani nenapadlo.

Důkazem jsou mimo jiné slova Všemohoucího:﴿مَنۡ عَمِلَ صَـٰلِحࣰا مِّن ذَكَرٍ أَوۡ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤۡمِنࣱ فَلَنُحۡیِیَنَّهُۥ حَیَوٰةࣰ طَیِّبَةࣰۖ وَلَنَجۡزِیَنَّهُمۡ أَجۡرَهُم بِأَحۡسَنِ مَا كَانُوا۟ یَعۡمَلُونَ﴾ {Kdokoliv zbožné skutky koná, ať muž či žena, a je věřící, toho vzkřísíme k životu překrásnému a věru je odměníme odměnou podle toho nejlepšího, co učinili.}[16: 97]

Co ztratím, pokud odmítnu islám?

Člověk přijde o největší vědění a poznání, kterým je poznání a vědění o Bohu, a přijde o víru v Boha, která poskytuje člověku bezpečí a pocit klidu v tomto životě a trvalou blaženost v budoucím životě.

Člověk přijde o čtení nejúžasnější knihy, kterou Bůh seslal lidem, a o víru v tuto velkolepou knihu.

Přijde o víru ve velkolepé proroky a také přijde o jejich přátelství v ráji. Bude se přátelit jen se satany, zločinci a hanebníky v pekelném ohni a jaký je to hnusný příbytek a hnusná společnost.

Pravil Všemohoucí Bůh:

قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَأَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ (15) {Rci: „Věru prodělají v den zmrtvýchvstání ti, kdož ztrátu sami sobě a rodinám svým způsobili! Což to opravdu není ztráta zjevná? (15)لَهُمْ مِنْ فَوْقِهِمْ ظُلَلٌ مِنَ النَّارِ وَمِنْ تَحْتِهِمْ ظُلَلٌ ذَلِكَ يُخَوِّفُ اللَّهُ بِهِ عِبَادَهُ يَا عِبَادِ فَاتَّقُونِ } . A nad sebou budou mít závěs ohnivý a pod sebou závěs ohnivý." A takto Bůh nahání strach služebníkům Svým. Služebníci Moji, buďte tedy vůči Mně bohabojní!}[39: 15-16]

Neodkládej rozhodnutí!

Tento svět není věčný…

Všechna krása v něm pomine a všechna touha pohasne…

A přijde den, kdy s tebou bude zúčtováno za vše, co jsi vykonal, a to bude soudný den. Pravil Všemohoucí:{وَوُضِعَ الْكِتَابُ فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ وَيَقُولُونَ يَا وَيْلَتَنَا مَالِ هَذَا الْكِتَابِ لاَ يُغَادِرُ صَغِيرَةً وَلاَ كَبِيرَةً إِلاَّ أَحْصَاهَا وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا وَلاَ يَظْلِمُ رَبُّكَ أَحَدًا} {A předložena bude Kniha každého a uvidíš provinilé v obavách z toho, co v ní je obsaženo. A řeknou: ,,Běda nám, co je to za knihu, že ani malé, ani velké skutky zaznamenat neopominula?" A naleznou před sebou vše, co dělali, a neošidí Pán tvůj z nich jediného.}[18: 49]

A Bůh oznámil, že člověk, který se neodevzdá do Jeho vůle (nestane se muslimem), skončí v pekelném ohni, kde bude věčně.

Proto ztráta není malá, ale obrovská.{وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ } {Kdo touží po jiném náboženství než po islámu, nebude to od něho přijato a v životě budoucím bude mezi těmi, kdož ztrátu utrpí.}[3: 85]

Islám je jediným náboženstvím, které Bůh přijímá.

Bůh nás stvořil, k Němu se navrátíme a tento pozemský svět je pro nás jen zkouškou.

Ať si je člověk jist, že tento svět je krátký jako sen… a nikdo neví, kdy zemře!

A jaká bude odpověď tvému Stvořiteli, až se tě v soudný den zeptá, proč jsi nenásledoval pravdu? A proč jsi nenásledoval posledního z proroků?

A co ti Bůh řekne v soudný den, když tě varoval islámem před nevírou a oznámil ti, že koncem nevěřících bude věčná záhuba v ohni?

A Všemohoucí Bůh pravil:﴿وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ﴾ {Však ti, kdož neuvěří a znamení Naše za lež prohlásí, ti budou ohně obyvateli a budou v něm nesmrtelní."}[2: 39]. [2: 39]

Není žádná omluva pro toho, kdo opustí pravdu a následuje své otce a dědy.

Bůh nám oznámil, že mnoho lidí odmítá vstoupit do islámu, protože se bojí prostředí, ve kterém žijí.

A že mnoho lidí odmítá islám, protože nechtějí změnit své přesvědčení, které zdědili po svých předcích nebo si na něj zvykli. A mnoha z nich v tom zabraňuje fanatismus a horlivost vůči falešnému, které zdědili.

Všichni tito nemají žádné omluvy a budou stát před Bohem bez argumentu.

Pro ateistu není omluvou, když říká, že zůstane ateistou, protože se narodil v ateistické rodině. Naopak musí použít rozum, který mu Bůh dal, a přemýšlet o velikosti nebes a země, aby pochopil, že tento svět má Stvořitele. Kdo uctívá kameny a sochy, také nemá omluvu, že napodobuje své předky, ale musí hledat pravdu a ptát se sám sebe: Jak mohu uctívat něco, co mě neslyší, nevidí a ničím mi neprospěje?

Také křesťan, který věří ve věci, které jsou proti lidské přirozenosti a rozumu, se musí ptát sám sebe: jak by mohl Pán zabít Svého syna, který neudělal žádný hřích, kvůli hříchům jiných lidí? Vždyť je to nespravedlnost! A jak by lidé mohli ukřižovat a zabít syna Pána? Nemůže snad Pán odpustit hříchy celého lidstva, aniž by nechal lidi zabít Svého syna? A není snad Pán schopen Svého syna bránit?

Je nutné, aby rozumný člověk následoval pravdu a nenásledoval své předky v tom, co je falešné.

Pravil Všemohoucí Bůh:﴿وَإِذَا قِیلَ لَهُمۡ تَعَالَوۡا۟ إِلَىٰ مَاۤ أَنزَلَ ٱللَّهُ وَإِلَى ٱلرَّسُولِ قَالُوا۟ حَسۡبُنَا مَا وَجَدۡنَا عَلَیۡهِ ءَابَاۤءَنَاۤۚ أَوَلَوۡ كَانَ ءَابَاۤؤُهُمۡ لَا یَعۡلَمُونَ شَیۡـࣰٔا وَلَا یَهۡتَدُونَ﴾ {Když je jim řečeno: „Pojďte k tomu, co seslal Bůh, a k poslovi!", odpovídají: „Nám postačí, co u otců svých jsme nalezli!" Ale což když otcové jejich nic neznali a po správné cestě nebyli vedeni?}[5: 104]

Co má dělat ten, kdo chce přestoupit k islámu, ale bojí se, že mu jeho příbuzní ublíží?

Kdo chce přestoupit k islámu, ale bojí se svého okolí, může přestoupit tajně a islám skrývat, dokud mu Bůh neulehčí cestu a nebude schopný zveřejnit, že přestoupil na islám.

Je nutné, abys přestoupil na islám hned, ale není povinné, abys to oznámil všem okolo nebo to zveřejňoval, pokud by ti to mohlo uškodit.

A věz, že když přestoupíš na islám, staneš se bratrem milionů muslimů a můžeš se spojit s mešitou nebo islámským centrem ve své zemi a požádat je o radu nebo pomoc, což pro ně bude velkým potěšením (že ti mohou pomoci).

Pravil Všemohoucí Bůh:

{وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِب} {A kdo je bohabojný, tomu On připraví východiskoa uštědří mu obživu z místa, odkud s tím ani nepočítal.}[65: 2-3]

Vážený čtenáři,

není spokojenost Boha Stvořitele, který ti dal všechny dobré věci, živil tě jako embryo v břiše tvé matky, dal ti vzduch, který teď dýcháš, není Jeho spokojenost s tebou důležitější než spokojenost lidí?

Nezaslouží si vítězství na tomto i v budoucím světě oběť v podobě zanechání dočasných potěšení? Ano, zaslouží!

Ať ti tvoje minulost nezabrání v tom, abys napravil svou cestu a udělal správnou věc.

Buď opravdovým věřícím už dnes! A nenech satana, aby ti zabránil následovat pravdu!

Pravil Všemohoucí Bůh:

{يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنزلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا (174) {Ó lidé! Nyní k vám přišel důkaz zřetelný od Pána vašeho a seslali jsme vám světlo jasné. (174)فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا (175) } A ty, kdož uvěřili v Boha a pevně se ho přidržovali, ty On uvede do milosti a slitování Svého a povede je k Sobě stezkou přímou. (175)}[4: 174-175]

Jsi připraven učinit největší rozhodnutí ve svém životě?

Pokud je vše, co jsme uvedli výše, pro tebe logické a poznal jsi ve svém srdci pravdu, měl bys učinit první krok k tomu, aby ses stal muslimem. Chceš pomoci s učiněním nejlepšího rozhodnutí ve svém životě a ukázat, jak se stát muslimem?

Nenech své hříchy, aby ti zabránily vstoupit do islámu, protože Bůh nám v Koránu oznámil, že odpouští všechny hříchy tomu, kdo přestoupí na islám a kaje se svému Stvořiteli. I po přestoupení k islámu je normální, že učiníš nějaké hříchy, protože jsme lidé a ne andělé. Ale měli bychom prosit Boha za odpuštění a kát se. A když Bůh uvidí, že spěcháš k přijetí pravdy, stal jsi se muslimem a prohlásil jsi vyznání víry, pomůže ti vyvarovat se dalších hříchů. Tomu, kdo přijme Boha a následuje pravdu, Bůh pomůže konat více dobra, a proto se nerozmýšlej vstoupit okamžitě do islámu.

Jeden z důkazů pro to jsou slova Všemohoucího:﴿قُل لِّلَّذِینَ كَفَرُوۤا۟ إِن یَنتَهُوا۟ یُغۡفَرۡ لَهُم مَّا قَدۡ سَلَفَ﴾ {A těm, kdož jsou nevěřící, řekni, že přestanou-li, bude jim odpuštěno to, co se již stalo.}[8: 38]

Co mám udělat, abych se stal muslimem?

Vstoupení do islámu je jednoduché a nepotřebuje žádné rituály ani úřední věci nebo nějakého svědka. Stačí, aby člověk řekl vyznání víry, u něhož ví, co znamená, a věří mu, tj. aby řekl: „Ašhadu an lá iláha illá lláhu wahdahu lá šaríka lah, wa ašhadu anna muhammadan 'abduhu wa rasúluh" (Není boha kromě Boha a Muhammad je posel Boží). Pokud je schopen to říci arabsky, je to lepší, ale pokud je to pro něj těžké, stačí, aby to řekl ve svém jazyce. Tímto se stane muslimem a pak je na něm, aby se naučil svému náboženství, které bude pramenem jeho štěstí v tomto životě a záchranou v životě budoucím.

Pro více informací o islámu ti doporučuji podívat se na následující stránky:

Odkaz na překlad Vznešeného Koránu v jazyce…

Abys věděl, jak máš praktikovat islám, doporučujeme ti podívat se na stránky:

Kdo mě stvořil? A proč?Všechno dokazuje existenci Stvořitele

Všemohoucí Bůh

Vlastnosti Všemohoucího Pána

Pán, který je uctíván, musí mít dokonalé vlastnosti

Je možné, aby nás Stvořitel nechal bez seslání zjevení?

Vznšený Korán

Proč existovalo více poslů?

Člověk nebude věřícím, dokud neuvěří ve všechny posly.

Co je to islám?

Jaké je přesvědčení muslimů o Ježíši (mír s ním)?

Co je potřeba k tomu, abych byl muslimem?

Islám je cesta štěstí

K čemu mi bude prospěšné vstoupit do islámu?

Co ztratím, pokud odmítnu islám?

Neodkládej rozhodnutí!

Není žádná omluva pro toho, kdo opustí pravdu a následuje své otce a dědy.

Co má dělat ten, kdo chce přestoupit k islámu, ale bojí se, že mu jeho příbuzní ublíží?

Vážený čtenáři,

Jsi připraven učinit největší rozhodnutí ve svém životě?

Co mám udělat, abych se stal muslimem?